Orthomoleculaire voeding/therapie, wat is dat nu eigenlijk?! 

Het woord orthomoleculair is afgeleid van het Griekse woord orthos wat goed of juist betekent. En moleculair komt van ‘molecuul’ , de kleinst functionerende eenheid binnen de biochemie. Het doel van orthomoleculaire geneeskunde is het behouden van een goede gezondheid en het behandelen van ziekten, we gaan op zoek naar de oorzaak in plaats van symptoom bestrijden. De processen op celniveau is werkelijk geniaal, echter het ontbreken van de juiste voedingsstoffen desastreus.

Wat is het orthomoleculaire werkgebied, waar is het goed voor?!

  • Voorkoming ziektebeelden die te maken hebben met tekort aan voedingstoffen.
  • Voorkoming van chronische degeneratieve ziektebeelden.
  • Draagt bij aan het behouden van een optimale gezondheid, uitgaande van de biochemische en psychosociale omstandigheden van het individu.
  • Draagt bij aan het behouden van goede gezondheid en vitaliteit tot op hoge leeftijd, zowel fysiologisch, psychisch, psycho-emotioneel als sociaal.
  • Tevens om een brug te slaan tussen de reguliere- en de orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan het behouden van basale gezondheid, bij personen die reguliere medicijnen krijgen en/of het verminderen van bijwerkingen door medicatie.

Voeding als medicijn

Door de inzet van natuurlijke voeding in combinatie met orthomoleculaire preparaten en fytotherapeutica maakt dit voeding tot een bijzonder effectief medicijn. Uit eigen ervaring kan ik delen dat ik inmiddels mijn medicatie voor de  bloeddruk niet langer nodig heb. En ik begrijp dat je onderhand door de bomen het bos niet meer zien kunt, zoveel verschillende diëten, eten uit pakjes en zakjes, bewerkt voedsel met als gevolg een enorme disbalans in lichaam. Ik help je graag de puzzelstukjes op de goede plek te krijgen, als holistisch therapeut kijk ik naar het totaalplaatje lichaam en geest.

Wil jij je ook graag weer fit en energiek de dag door, dan help ik jou graag op weg! Naast voedingsadvies kun je tevens bij mij terecht voor het bestellen van orthomoleculaire supplementen, op deze manier hoef je niet zelf nog alles bij elkaar te zoeken.